Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Προτάσεις ταινιών για το Σαββατοκύριακο #2

Προτάσεις και γι' αυτό το Σαββατοκύριακο, μιας και προβλέπονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα! Τι καλύτερο, λοιπόν από ταινιούλες με καλή παρέα, στη σιγουριά του καναπέ μας;

1. Το μυστήριο/δράμα: White Bird in a Blizzard (2014). "Ήμουν 17 ετών όταν η μητέρα μου εξαφανίστηκε"... Η Κατ είναι μια συνηθισμένη έφηβη, που απορροφημένη από τους έρωτες και τις φιλίες της, δε δείχνει να παίρνει πολύ στα σοβαρά την παράξενη εξαφάνιση της μητέρας της. Συνεχίζει τη ζωή της με τον θλιμμένο πατέρα της, μέχρι που έρχεται ο καιρός να πάει στο κολέγιο. Μόλις οι ορμόνες της εφηβείας καταλαγιάζουν, η Κατ αρχίζει να αναρωτιέται αν τελικά ο χαμός της μητέρας της τής ήταν τόσο αδιάφορος όσο νόμιζε και προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια.
Πολύ ενδιαφέρουσα ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Laura Kasischke, με την πανέμορφη Shailene Woodley, στο ρόλο της Κατ. Η γοητευτική Εva Green συμπληρώνει ένα αξιόλογο καστ,  δίνοντας στο ρόλο της θλιμμένης τέλειας συζύγου-νοικοκυράς μια πιο μυστηριώδη και σκοτεινή διάσταση.

Το δράμα υπερέχει του μυστηρίου, αλλά η όλη ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο σκηνοθέτης Gregg Araki (Mysterious Skin) και οι ισορροπημένες ερμηνείες, μπορούν να ικανοποιήσουν και τις δυο διαθέσεις.

2. Το άλλο μυστήριο/δράμα: Every Secret Thing (2015). Αυτή η ταινία, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Laura Lippman, αν και δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστή, αξίζει να τη δείτε. Αφηγείται την ιστορία δυο μικρών κοριτσιών, που μέσα στα οικογενειακά προβλήματα και τη ζωή στη θλιβερή επαρχιακή πόλη όπου ζουν, φτάνουν στο σημείο να διαπράξουν ένα φρικτό έγκλημα. Αρκετά χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται και πολλές κρυμμένες αλήθειες θα έρθουν στο φως. 
Μου θύμισε αισθητά την καταθλιπτική ατμόσφαιρα και το ρεαλισμό του "The Killing" (σειρά), κάτι που κατά τη γνώμη μου επιβάλλεται όταν θέλεις να αφηγηθείς μια τόσο σκληρή και αληθινή ιστορία. H Dakota Fanning, το παιδί-θαύμα των 2000's έγινε μια ταλαντούχα νέα ηθοποιός, με ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό και στη συγκεκριμένη ταινία σίγουρα αναδεικνύονται οι υποκριτικές ικανότητές της. Όσο για τη Diane Lane, είναι απλά εξαιρετική στο ρόλο της καταπιεστικής - υπερπροστατευτικής μητέρας. Η ιστορία θα σας κάνει να αναθεωρήσετε πολλά πράγματα ως γονείς και ίσως να αγχωθείτε κάπως για τους κινδύνους που παραμονεύουν σε κάθε σας βήμα.

3. Το δικαστικό-μυστήριο. Witness for the Prosecution (1957). Agatha Chistie, Billy Wilder, Marlene Dietrich. Αλήθεια, χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω; Μια επική ταινία του 1957, με μια εκθαμβωτική Marlene Dietrich σε όλο της το μεγαλείο.
Όταν μια πλούσια μεσήλικας χήρα βρίσκεται δολοφονημένη, οι υποψίες πέφτουν στον προστατευόμενό της Leonard Vole (Tyrone Power), ο οποίος είναι παντρεμένος με μια μυστηριώδη Γερμανίδα, που δε φαίνεται να του είναι και τόσο αφοσιωμένη. Ένας διάσημος δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση και καθ' όλη τη διάρκεια της συναρπαστικής δίκης, νέα ανατρεπτικά στοιχεία έρχονται στο φως.
Είναι μία από τις ταινίες που βλέπεις και ξαναβλέπεις, γιατί πάντα έχεις εντυπωμένη στη μνήμη σου την ικανοποίηση που σου προσφέρει κάθε φορά η παρακολούθησή τους. Ένα κλασικό, χορταστικό φιλμ, που πρέπει όλοι να δείτε έστω μία φορά. Πιθανόν να το έχω ξαναπεί, αλλά δε χρειάζονται ειδικά εφέ εκατομμυρίων, εντυπωσιακά σκηνικά, ούτε καν Technicolor για να απολαύσεις μια ταινία, όταν το σενάριο και οι ερμηνείες είναι απλά υπεραρκετά.


4. Η δραματική μαύρη κωμωδία τρόμου (;): The Voices (2015). Όταν είδα το trailer αυτής της ταινίας, νόμισα ότι επρόκειτο για την απλή δραματική ιστορία ενός ανθρώπου που υποφέρει από κάποια ψυχική ασθένεια και δημιουργήθηκε για να μας αποδείξει ότι Ryan Reynolds είναι καλός και στο δακρύβρεχτο δράμα. Πόσο λάθος έκανα! Μια πολυδιάστατη , ανατριχιαστική  αλλά συγχρόνως ξεκαρδιστική ιστορία μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης. Ο Jerry (Ryan Reynolds) είναι ένας αθώος νέος άντρας, που υποφέρει από παραισθήσεις και κάνει ατέλειωτες συζητήσεις με την μόνη του συντροφιά τα δυο του κατοικίδια. Επισκέπτεται συχνά την ψυχίατρό του, η οποία του υπενθυμίζει πάντα να παίρνει τα χάπια του και προσπαθεί να ενταχθεί στην κοινωνία μέσα από τη δουλειά του και τις συναναστροφές με τους συναδέλφους του. Όταν το πρώτο του ραντεβού με τη Φιόνα θα πάει... στραβά, όλα θα αλλάξουν για το Jerry, αλλά και για τον ανυποψίαστο θεατή.
Μια όμορφη έκπληξη, από τη βραβευμένη Ιρανή σκηνοθέτη και συγγραφέα του Persepolis (2007) Marjane Satrapi. Μια διεξοδική ματιά στα εσώψυχα ενός διαταραγμένου ανθρώπου, που συνδυάζει μοναδικά τον τρόμο, την κωμωδία και το δράμα σε ισορροπίες ζυγισμένες στο χιλιοστό του γραμμαρίου. Και όλα αυτά δοσμένα με τόση ειλικρίνεια και αληθοφάνεια, που όσο ακραία κι αν είναι δε σου φαίνονται υπερβολικά. Δεν υπόσχομαι ότι θα αρέσει σε όλους, αλλά την προτείνω για όσους έχουν βαρεθεί τα συνηθισμένα.

5. Η κλασική αμερικάνικη κωμωδία. The Intern (2015). Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έχει αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ξεκαρδιστικός όταν του δίνονται κωμικοί ρόλοι. Βέβαια, αυτή δεν είναι μια κωμωδία που προορίζεται για να προκαλέσει ανεξέλεγκτα γέλια, αλλά μια ευχάριστη ιστορία, με στοιχεία "στεγνού" δράματος και ρομαντικής κομεντί.
Ένας χήρος συνταξιούχος, αποφασίζει να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο του, δουλεύοντας ως εκπαιδευόμενος σε μια επιτυχημένη επιχείρηση ηλεκτρονικών πωλήσεων, την οποία διευθύνει η πολυάσχολη και μπερδεμένη Anne Hathaway. Στην αρχή, η ηλικία και οι παλιομοδίτικες συνήθειές του μοιάζουν αξεπέραστο εμπόδιο, αλλά στην πορεία γίνεται πολύτιμο μέλος της ομάδας και αποκτά νέες φιλίες και εμπειρίες. Κλασική αμερικάνικη ταινία που εξετάζει επιφανειακά και περιεκτικά τις ανθρώπινες σχέσεις, μέσα από μελετημένες εναλλαγές γέλιου και συγκίνησης. Προσεγμένο καστ, μέτριο σενάριο, μπορείτε να τη δείτε για να ξελαμπικάρετε από όλο το βαρύ δράμα των προηγούμενων που σας πρότεινα. Μην περιμένετε να βγείτε πιο σοφοί, ή πιο ψαγμένοι μετά απ' αυτό. Απλά πάρτε αγκαλιά τη γαβάθα με τα ποπ-κορν και περάστε καλά.

Αυτές ήταν και αυτή την εβδομάδα οι προτάσεις μου! Μακάρι να μπορούσαν όλες να γίνουν Ταινιολογίες, αλλά νομίζω ότι και οι προτάσεις του Σαββατοκύριακου έχουν τη δική τους χάρη! Εσείς ποια απ' αυτές έχετε δει ή ποια σκοπεύετε να δείτε;
Υ.Γ. Έξω αστράφτει και μπουμπουνίζει, ώρα για θρίλερ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!