Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

The Birds (1963)

"Τα Πουλιά"
Τίτλος: The Birds
Χώρα: Η.Π.Α.
Έτος: 1963
Γλώσσα: Αγγλικά
Διάρκεια: 119 λεπτά
Σκηνοθεσία: Alfred Hitchcock
Πρωταγωνιστούν: Tippi Hedren, Rod Taylor
Η βαθμολογία μου: 8/10
Είδος: Μυστήριο, Θρίλερ
  
Υπόθεση: Η Τίπι Χέντρεν, υποδύεται ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο, που έχει βάλει στο μάτι έναν νεαρό, τον οποίο γνώρισε τυχαία σε ένα pet shop. Μαθαίνει σχεδόν τα πάντα γι' αυτόν και τον ακολουθεί σ' ένα μικρό χωριουδάκι έξω από το Σαν Φρανσίσκο, όπου εκείνος περνάει τα Σαββατοκύριακα με την οικογένειά του. Από τη στιγμή που θα φτάσει εκεί όμως, περίεργα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν...


Η άποψή μου: Τι να πω για τον Άλφρεντ Χίτσκοκ! Όλοι έχουμε δει το "Ψυχώ", και κάποιοι από μας απολαμβάνουμε ξανά και ξανά όλες του τις ταινίες, όσες φορές κι αν τις δούμε. Τα Πουλιά, είναι ένα απολαυστικό θρίλερ, και μάλιστα με οικολογικό μήνυμα! Δε συγκαταλέγεται στα Top-3 του Χίτσκοκ για μένα, αλλά εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική ταινία, με  μια πανέμορφη πρωταγωνίστρια που σε μαγνητίζει.

Το αγαπημένο μου: Η "ψιλοσάικο" πρωταγωνίστρια, που κυνηγάει το αντικείμενο του πόθου της με αρκετά προκλητικό για την εποχή τρόπο.

Το χειρότερό μου: Σα δε ντρέπεστε, που περιμένετε να πω κακιά κουβέντα για ταινία του Άλφρεντ!

Πώς να τη δείτε: Μην τη δείτε με κανέναν κολλημένο που "τη βρίσκει" μόνο με εφέ τελευταίας τεχνολογίας, γιατί θα αρχίσει να γκρινιάζει και θα σας χαλάσει την απόλαυση. Προσοχή: Όποιος δει ταινία του Χίτσκοκ, θέλει κι άλλο, είναι εθιστικές!

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!