Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

The Age of Adaline (2015)

Το μυστικό της Ανταλάιν
Τίτλος: The Age of Adaline
Χώρα: Η.Π.Α
Έτος: 2015
Γλώσσα: αγγλικά
Διάρκεια: 112 λεπτά
Σκηνοθεσία: Lee Toland Krieger
Πρωταγωνιστούν: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford
Η βαθμολογία μου: 7/10
Είδος: Δράμα, Ρομαντική

Υπόθεση: Η Ανταλάιν Μπόουμαν, όπως μας λέει και ο αφηγητής στην αρχή της ταινίας, γεννήθηκε το 1908 στο Σαν Φρανσίσκο των Η.Π.Α. Στα 29 της έπαθε ένα τροχαίο ατύχημα, και χάριν σε μια αλληλουχία βιολογικών και περιβαλλοντικών συμπτώσεων, σταμάτησε απότομα να γερνάει. Έτσι, με αυτό το μυστικό καλά κρυμμένο, θα περάσει τα επόμενα 80 χρόνια περιπλανώμενη στη χώρα, αλλάζοντας ταυτότητα, για να μην γίνει πειραματόζωο. Όμως ο έρωτας θα της χτυπήσει την πόρτα και θα την κάνει να αναθεωρήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στον ίδιο της τον εαυτό.

Η άποψή μου: Κάτι ανάμεσα σε Μπέντζαμιν Μπάτον και Αμελί, αυτή η ταινία θα ικανοποιήσει τους αθεράπευτα ρομαντικούς και θα τους κρατήσει μια καλή συντροφιά κάποιο μοναχικό βράδυ. Δεν μπορώ να κρίνω τις υπερβολές τους σεναρίου και τις εξωπραγματικές συμπτώσεις, μιας και όλη η ταινία είναι η αποθέωση της σύμπτωσης και του μοιραίου. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι μια από τις πιο αναμενόμενες πλοκές σε ταινία, που έχω δει τα τελευταία χρόνια, κι αυτό δε μπορεί να μετρήσει στα υπέρ.
Η γοητευτική Blake Lively, που γνωρίσαμε μέσα από το Gossip Girl, έχει ωριμάσει αρκετά από τότε και μας προσφέρει μια ιδιαίτερα συγκινητική ερμηνεία. Όσο για τον συμπρωταγωνιστή της, τον Ολλανδό Michiel Huisman, δεν περνάει καθόλου απαρατήρητος, κορίτσια, και σίγουρα τον γνωρίζετε καλά ως Daario Naharis από το Game of Thrones.


Το καλύτερό μου: Χτες το βράδυ την είδα, αλλά δε μπορώ να πω ότι μου έμεινε κάτι ξεχωριστό. Σίγουρα εκτίμησα τη Blake Lively ως ηθοποιό. Πιθανόν να θυμάμαι τον αφηγητή που μου έκανε λίγο σε Αμελί. Ε, και τον όμορφο Ellis, φυσικά!

Το χειρότερό μου: Σαφώς το σενάριο, που πέρα από μια ιστορία φαντασίας, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του οράματος του δημιουργού, δεν έχει διόλου ανατροπές και δεν δημιουργεί έντονα συναισθήματα.

Πώς να τη δείτε: Γυναικεία ταινία. Μην τη δείτε με άντρες, γιατί θα σας φάνε τα συκώτια. Δεν πιστεύω να έχετε όρεξη για γκρίνια με τέτοια ζέστη. Αφήστε τους να δούνε ποδόσφαιρο και κάντε τα δικά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!