Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

It Follows (2014)

Σε ακολουθεί
Τίτλος: It Follows (2014)
Χώρα: Η.Π.Α
Έτος: 2014
Γλώσσα: αγγλικά
Διάρκεια: 100 λεπτά
Σκηνοθεσία: David Robert Mitchell
Πρωταγωνιστούν:  Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi
Η βαθμολογία μου: 8/10
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, Μυστήριο


Υπόθεση: Η νεαρή Jay κλείνει ραντεβού με το αγόρι που της αρέσει. Αυτό που δεν ξέρει είναι τι έκπληξη της επιφυλάσσει ο εκλεκτός της καρδιάς της για την πρώτη τους βραδιά μαζί. Θέλετε να μάθετε τι είναι πριν δείτε την ταινία ατακτούληδες; Μιας και είναι προφανές από το trailer, θα σας πω: ο Hugh "κουβαλάει" ένα αφροδίσιο νόσημα. Όχι, δεν είναι χλαμύδια, δεν είναι ηπατίτιδα. Είναι... δαίμονας! Ναι, καλά ακούσατε, ένας δαίμονας που μεταδίδεται με το σεξ και σκοτώνει. Σας κίνησα την περιέργεια;


Η άποψή μου: Υπέροχο! Με όλες τις προοπτικές να γίνει ένα κλασικό cult, πρωτότυπο σενάριο, αργή σκηνοθεσία που σε στοιχειώνει, ένα εξαιρετικό soundtrack σε άψογο συνδυασμό με απελπισμένα spreed στην αντίθετη κατεύθυνση από το ζούδι, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Και δε μιλάω μόνο εγώ εδώ, η ταινία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία από κοινό και κριτικούς. Ελπίζω να δούμε σύντομα και άλλες δουλειές από τον ταλαντούχο σκηνοθέτη David Robert Mitchell.

Το καλύτερό μου: Χμ, το electro-μυστηριακό soundtrack από τους Disasterpeace θα έλεγα έδωσε την απόλυτη πινελιά που απογείωσε την ταινία. Spooky.

Το χειρότερό μου: Όταν μιλάμε για ταινία που πιστεύουμε ότι αξίζει να γίνει cult, σαφώς και δεν επιτρέπεται να μιλήσουμε για λάθη, ατέλειες και αρνητικά σημεία. Δεν είναι πρέπον, αν με καταλαβαίνετε.

Πώς να τη δείτε: Αν είστε φίλοι των cult ταινιών των 70s/80s ανοίξτε σαμπάνιες και ετοιμαστείτε για το νέο κομμάτι της συλλογής σας. Ελπίζω να έχετε αφήσει λίγο χώρο στον τοίχο για τα σούπερ ρετρό poster. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!