Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Hypnotisören (2012)

"Ο Υπνωτιστής"
Τίτλος: Hypnotisören/The Hypnotist
Χώρα: Σουηδία
Έτος: 2012
Γλώσσα: Σουηδικά
Διάρκεια: 122 λεπτά
Σκηνοθεσία: Lasse Hallström
Πρωταγωνιστούν: Tobias Zilliacus, Mikael Persbrandt, Lena Olin
Η βαθμολογία μου: 6/10
Είδος: Θρίλερ, Αστυνομικό
  
Υπόθεση: Μια οικογένεια βρίσκεται κατακρεουργημένη. Μόνος επιζώντας, ο έφηβος γιος της οικογένειας, που έχει πέσει σε κώμα. Ο ντετέκτιβ που αναλαμβάνει την υπόθεση, καταφεύγει σε έναν διάσημο ψυχολόγο-υπνωτιστή, για να τον βοηθήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Η άποψή μου: Σουηδικός κινηματογράφος. Από τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, στην επιτυχημένη τριλογία του "Κοριτσιού με το τατουάζ".
Ο "Υπνωτιστής", δεν είναι αυτής της κλάσης, οπότε μην περιμένετε να ενθουσιαστείτε. Ένα θρίλερ στα πρότυπα του Χόλιγουντ, με την επιβεβλημένη -αμελητέα-δόση "ευρωπαϊκής κουλτούρας". Η εξέλιξη της ιστορίας θα σας αφήσει καθηλωμένους, αλλά ίσως σε κάποια σημεία σας κουράσει ή σας απογοητεύσει με την απλοϊκότητά της. Δε με εντυπωσίασε, δεν τη μίσησα.

Το καλύτερό μου: "Βρε, πού την ξέρω!" Ο λόγος για την 58χρονη Σουηδή ηθοποιό Lena Olin, που έχει πρωταγωνιστήσει σε ουκ ολίγες αμερικάνικες παραγωγές. Είχα κάτι ν' ασχολούμαι όταν άρχιζα να βαριέμαι.

Το χειρότερό μου: Οι στιγμές που άρχιζα να βαριέμαι...

Πώς να τη δείτε: Αν δεν έχετε τίποτα καλύτερο να κάνετε, δοκιμάστε την "τύχη" σας, στη σουηδική σινε-χώρα. Πού ξέρετε, μπορεί και να σας αρέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!