Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Los amantes del Círculo Polar (1998)

"Οι εραστές του Αρκτικού Κύκλου"
Τίτλος: Los amantes del Círculo Polar
Χώρα: Ισπανία
Έτος: 1998
Γλώσσα: Ισπανικά
Διάρκεια: 112 λεπτά
Σκηνοθεσία: Julio Medem
Πρωταγωνιστούν: Najwa Nimri, Fele Martínez
Η βαθμολογία μου: 8/10
Είδος: Ρομαντική, Δράμα

 Υπόθεση: Η ιστορία της Ana και του Otto, ξεκινάει όταν είναι ακόμα παιδιά, και η μητέρα της Ana παντρεύεται τον πατέρα του Otto. Οι γονείς τους θέλουν να συμπεριφέρονται σαν αδέλφια, αλλά η σχέση τους, η οποία αποδεικνύεται καρμική σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, είναι πολύ πιο περίπλοκη από αυτό.

Η άποψή μου: Μου αρέσουν οι ρομαντικές ταινίες που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία ρομαντική κομεντί, ή κοινώς χαζογκομενίστικη αμερικανιά. Επιπλέον, η αισθησιακή ισπανική γλώσσα σε προδιαθέτει να νιώσεις πράγματα παρακολουθώντας μια βαθιά ιστορία αγάπης, κάπως αντισυμβατική, κάπως μεταφυσική, αλλά πολύ περισσότερο ρεαλιστική στην ουσία της, από τις αναμασημένες κοινοτοπίες του Χόλιγουντ.

Το καλύτερό μου: Καμία ωραιοποίηση ανθρώπων και καταστάσεων, οι αντιφάσεις και τα σκαμπανεβάσματα των διαθέσεων και των συναισθημάτων των ηρώων, συμπυκνώνουν την ανθρώπινη φύση σε ένα μπουκαλάκι, χωρίς όμως να περνάμε σε "επικίνδυνα" σουρεαλιστικά μονοπάτια.

Το χειρότερο μου: Ο πρωταγωνιστής (ενήλικας Otto), δε με συνεπήρε, δεν κατάφερα να ταυτιστώ μαζί του και δεν μπόρεσα να "διαβάσω" στο πρόσωπό του, την εξήγηση για τις πράξεις του, όπως ίσως θα επιθυμούσε ο σκηνοθέτης,

Πώς να τη δείτε: Κατά προτίμηση χωρίς παρέα, χωρίς προκαταλήψεις, και με την μεγάλη αγάπη της ζωή σας κατά νου. Χαρτομάντιλα, δε νομίζω ότι θα χρειαστείτε.

Trailer


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!