Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

4 Θρίλερ με αγαπημένους πρωταγωνιστές από το Game of Thrones

Ξέρω ότι είστε τρελαμένοι fan του GoT, γι' αυτό και σας αφιερώνω μια ανάρτηση για να διαλέξετε τους αγαπημένους σας ήρωες και να τους απολαύσετε εις διπλούν, σε αξιόλογα, εγγυημένα θρίλερ κι όχι ό,τι βρήκα μπροστά μου φυσικά!

1. The Purge (2013) με την Lena Headey aka Cersei Lannister.
Στο κοντινό μέλλον, η αμερικανική κυβέρνηση έχει βρει τη λύση για την οικονομική κρίση και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Κάθε χρόνο, για ένα σύντομο διάστημα 12 ωρών, όλα τα εγκλήματα επιτρέπονται από το νόμο. Συνήθεις στόχοι, άστεγοι και απροστάτευτοι άνθρωποι των κατώτερων κοινωνικών τάξεων. Όταν μια πλούσια οικογένεια, (Lena Headey, Ethank Hawke) αποφασίζει να κρύψει στο σπίτι της έναν τραυματισμένο άστεγο, έρχεται αντιμέτωπη με την εξοργισμένη ομάδα που τον καταδιώκει και θέτει την ασφάλειά της σε κίνδυνο.

Η ταινία έκανε απροσδόκητα μεγάλη επιτυχία στα ταμεία και μάλιστα δύο sequel (με διαφορετικούς πρωταγωνιστές) ακολούθησαν. Το πρώτο κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο The Purge: Anarchy, και το δεύτερο The Purge: Election Year αναμένεται αυτές τις μέρες.
Καλό θρίλερ, με αρκετά εξοργιστικά σημεία και κοινωνικό μήνυμα. Και δεν ξεχνάμε φυσικά, την πανέμορφη μελαχρινή Lena Headey, για την οποία διαβάζετε εξάλλου αυτή την ανάρτηση.

--------

2. Mama (2013) με τον Nikolaj Coster-Waldau aka Jaime Lannister.
 Με διαφορά το καλύτερο από όλα τα θρίλερ αυτής της ανάρτησης και ένα από τα καλύτερα θρίλερ των τελευταίων χρόνων. Με την δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ Jessica Chastain, και την υπογραφή του Guillermo del Toro στην παραγωγή, δε μπορείς παρά να έχεις ένα ανατριχιαστικό, ατμοσφαιρικό φιλμ τρόμου που θα ικανοποιήσει τους λάτρεις του είδους και με το παραπάνω.
Ένας χρεοκοπημένος επιχειρηματίας, δολοφονεί το συνεργάτη του και τη σύζυγό του και απαγάγει τις δυο μικρές κόρες του. Τις οδηγεί σε μια έρημη καλύβα στο δάσος, με σκοπό να τις σκοτώσει και να αυτοκτονήσει. Όταν μετά από χρόνια, τα κορίτσια βρίσκονται τυχαία ακόμα ζωντανά αλλά σε ζωώδη κατάσταση μέσα στην ίδια καλύβα, την επιμέλειά τους θα αναλάβει ο δίδυμος αδερφός του πατέρα τους, μαζί με την σύντροφό του. Μέσα στην προσπάθειά τους να κοινωνικοποιήσουν ξανά τις ανιψιές τους, θα έρθουν αντιμέτωποι με μια πανίσχυρη μεταφυσική δύναμη που εκείνες αποκαλούν "Μama". Αν δεν το έχετε ήδη δει, μη συνεχίσετε αυτό το έγκλημα. Δείτε το σήμερα κιόλας!


------

3. Another me (2013) με την Sophie Turner aka Sansa Stark. 
Η νεαρή Φέι ζει με τους γονείς της, πηγαίνει κάθε μέρα στο σχολείο με τα πόδια και παίρνει το ρόλο της Λαίδης Μακβέθ στην σχολική θεατρική παράσταση. Όλα μοιάζουν φυσιολογικά, όταν συνειδητοποιεί ότι κάποια μυστηριώδης κοπέλα που της μοιάζει εξωφρενικά, αρχίζει να ανακατεύεται στη ζωή της.
Μια  συμπαραγωγή Βρετανίας - Ισπανίας, που είδα πρόσφατα και σίγουρα δε με εξέπληξε με το τετριμμένο σενάριό της, αλλά την ευχαριστήθηκα, γιατί ήταν αρκετά διαφορετική από πολλές απόψεις. Μην περιμένετε παράξενες ανατροπές, αφού από την αρχή της ταινίας είναι ξεκάθαρο το τι συμβαίνει, απλά απολαύστε τη διαδρομή και περιμένετε να δείτε την κατάληξη, που δε νομίζω να σας ταρακουνήσει ιδιαίτερα. Παίζουν αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί, όπως ο Jonathan Rhys Meyers, η Claire Forlani, ο Rhys Ifans και η Geraldine Chaplin, οι οποίοι θα σας κρατήσουν πιο εύκολα προσηλωμένους στην οθόνη σας. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Σκωτσέζας συγγραφέως  Catherine MacPhail, και η μεταφυσική υπόθεση εκτυλίσσεται φυσικά... στη Σκωτία.


--------


4. The Forest (2015) με την Natalie Dormer aka Margaery Tyrell. 
Το The Forest έχει γίνει και Ταινιολογία ολάκερη, γι' αυτό αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τη σχετική ανάρτηση. Πολυαναμενόμενο θρίλερ horror, βασισμένο σε αληθινά στοιχεία, το οποίο όπως σας ξαναείπα με απογοήτευσε, γιατί θα μπορούσε σίγουρα να είναι πολύ καλύτερο.
Εν συντομία θα σας πω ότι πρόκειται για την ιστορία δυο δίδυμων αδελφών, η μία εκ των οποίων εξαφανίζεται μυστηριωδώς στο "δάσος των αυτοκτονιών" της Ιαπωνίας. Η άλλη, αποφασίζει να πάει η ίδια στο καταραμένο μέρος, για να βρει την αδερφή της, με την οποία την ενώνει μια δυνατή σχέση.
Όσο για την Natalie Dormer, την έχουμε απολαύσει σε πολλές σειρές, όπως το The Tudors, το GoT, το Elementary αλλά και σε ταινίες όπως το The Hunger Games-Mockingjay.


-----

Ένα κοινό χαρακτηριστικό που μόλις παρατήρησα στις παραπάνω ταινίες, είναι ότι στις 3 από τις 4, ο εν λόγω αγαπημένος πρωταγωνιστής έχει/είχε/θα είχε δίδυμο αδελφό/αδελφή! Αρκετά παράξενο και εντελώς τυχαίο από τη μεριά μου. Αν σας άρεσε η ανάρτηση, κάντε like, share, σχόλια και ό,τι άλλο σας αρέσει. Ραντεβού στην επόμενη ταινιολογία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!