Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

The Lazarus Effect (2015)

Η Επιστροφή των Νεκρών
Τίτλος: The Lazarus Effect 
Χώρα: Η.Π.Α
Έτος: 2015
Γλώσσα: Αγγλικά
Διάρκεια: 83 λεπτά
Σκηνοθεσία: David Gelb
Πρωταγωνιστούν: Mark Duplass, Olivia Wilde, Sara Bolger, Evan Peters κ.α.
Η βαθμολογία μου: 4.5/10
Είδος: Τρόμου, Επιστημονική φαντασία


Υπόθεση: Ομάδα επιστημόνων, πειραματίζεται επάνω στην επαναφορά νεκρών για ιατρικούς σκοπούς. Καθώς καταλαβαίνετε και μιας και δεν πρόκειται για ντοκιμαντέρ, το πείραμα θα πάει... καλά. Τουλάχιστον στην αρχή...

Η άποψή μου: Κι όμως υπάρχουν ταινίες που δε μου αρέσουν! Αλλά αφού τις βλέπω που τις βλέπω, γιατί να μην τις μοιραστώ μαζί σας; Ok, δεν ήταν και από τις ταινίες - "μούφα", που είναι αδύνατον να τις παρακολουθήσεις ως το τέλος, αλλά είναι από αυτές που όταν θες να πας να τηγανίσεις κεφτεδάκια δεν κάνεις καν τον κόπο να πατήσεις το "pause" και τις αφήνεις να παίζουν για...τον καναπέ. Και φυσικά, όταν επιστρέψεις (παρέα με τα κεφτεδάκια), συνειδητοποιείς ότι δεν έχασες και τίποτα. Αναμενόμενο σενάριο, με μερικά εσκεμμένα ακαταλαβίστικα σημεία, που δεν μπαίνεις καν στη διαδικασία να εξηγήσεις. Το καστ ήταν καλό, με μερικούς πολύ γνωστούς ηθοποιούς που ξεκίνησαν από τηλεοπτικές σειρές (Dr House, Tudors, American Horror Story), αλλά κατά τα άλλα τίποτα εντυπωσιακό. 

Το καλύτερό μου: Ο πανέμορφος σκυλάκος που εμφανίστηκε στην αρχή της ταινίας ως πειραματόζωο. Ε, μετά από αυτό πήγα να πλάσω τα κεφτεδάκια.

Το χειρότερό μου: Κυρίως με ενόχλησε που όλη η ταινία εκτυλίχθηκε μέσα στο υπόγειο εργαστήριο. Για μένα αυτό δε συντέλεσε στην ενίσχυση του κλειστοφοβικού συναισθήματος και στην επίταση της αγωνίας, αλλά με έκανε απλά να βαρεθώ. Ούτε ένα flashback, κάτι; Και μην πείτε ότι δεν ξέρω να εκτιμώ τέτοιου τύπου ψυχο-σκηνοθετικά τερτίπια, γιατί το "Buried" με ενθουσίασε! Μιας και το θυμήθηκα θα κάνω μια Ταινιολογία και γι' αυτό.

Πώς να τη δείτε: Αν είναι μεγάλη ανάγκη να τη δείτε - δεν ξέρω, μπορεί να σας πάει το υποψήφιο αμόρε στο σινεμά, τι να του πείτε "Δεν πάω, είχε 4.5 στις Ταινιολογίες";- έχετε μαζί σας κι ένα κινητό, ένα κέντημα, κάτι. Εγώ, σας προειδοποίησα.

Trailer:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!