Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Ruby Sparks /Το κορίτσι των ονείρων μου (2012)

Το κορίτσι των ονείρων μου (πηγή)
Τίτλος: Ruby Sparks (2012)
Χώρα: Η.Π.Α.
Έτος: 1998
Γλώσσα: αγγλικά
Διάρκεια: 104 λεπτά
Σκηνοθεσία: Jonathan Dayton, Valerie Faris
Πρωταγωνιστούν: Zoe Kazan, Paul Dano, Chris Messina
Η βαθμολογία μου: 7/10
Είδος: Ρομαντική, Κωμωδία, Δράμα


Yπόθεση: Ο Calvin είναι ένα συγγραφέας που το πρώτο του βιβλίο τον έκανε διάσημο και μάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία. Όμως τώρα, μετά από ένα σκληρό χωρισμό, έχει "μπλοκάρει" δημιουργικά και δε μπορεί να βρει πουθενά την έμπνευσή του.

Μια απλή άσκηση από τον ψυχαναλυτή του, θα γίνει η αφορμή να βρει όχι μόνο τη χαμένη του έμπνευση, αλλά και το κορίτσι των ονείρων του, τη Ruby Sparks.

Η άποψή μου: Η Zoe Kazan υπογράφει το σενάριο σε αυτό το ρομαντικό δράμα, που αν και έχει ανεπαίσθητες ανάσες συγκρατημένου γέλιου, σίγουρα δεν πρόκειται για μια συμβατική κωμωδία. Ο συνδυασμός ρομάντζου και φαντασίας, φαίνεται ότι ταιριάζει στη Zoe Kazan, που έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες παρόμοιας θεματολογίας ("The Pretty One", "In your Eyes"). Οφείλω να ομολογήσω ότι η ταινία έχει τις δικές τις δυνατές, σκοτεινές στιγμές, που μπορεί ακόμη και να φέρουν το θεατή σε δύσκολη θέση, ή να τον ενοχλήσουν. Κι αυτό, φυσικά είναι πολύ καλό. Εξαιρετικός στο ρόλο του διαταραγμένου συγγραφέα, ο ταλαντούχος  Paul Dano (Little Miss Sunshine, Looper), που κάνει από μόνος του την ανατροπή!

Το καλύτερό μου: Τα συνολάκια της Ruby και ο Antonio Banderas σε ρόλο - έκπληξη!

Το χειρότερό μου: Υποθέτω ότι το τέλος, ήταν μια γροθιά αναμενόμενων κλισέ στο στομάχι.

Πώς να τη δείτε: Αν έχετε υποψίες ότι το έτερόν σας ήμισυ, ελέγχει τη ζωή σας και σας φέρεται σαν να είστε η μαριονέτα του, προτείνετέ του να δείτε μαζί την ταινία (χωρίς προειδοποίηση), και μετά αρχίστε την...κρεβατομουρμούρα. Ξέρετε τώρα εσείς (αυτό, φυσικά, ισχύει και για γυναίκες, και για άντρες)...

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!