Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Que la bête meure / This man must die (1969)

"Να πεθάνει το κτήνος"
Τίτλος: Que la bête meure / This man must die 
Χώρα: Γαλλία, Ιταλία
Έτος:1969
Γλώσσα: γαλλικά
Διάρκεια: 110 λεπτά
Σκηνοθεσία: Claude Chabrol
ΠρωταγωνιστούνMichel Duchaussoy, Caroline Cellier, Jean Yanne
Η βαθμολογία μου: 8/10
Είδος: Θρίλερ, Δράμα, Μυστήριο

Υπόθεση: Όταν ένα εννιάχρονο αγόρι, σκοτώνεται και εγκαταλείπεται στο δρόμο από έναν ασυνείδητο οδηγό, ο πατέρας του, o συγγραφέας παιδικών βιβλίων και χήρος, Charles Thénier, αποφασίζει να αφιερώσει τη ζωή του σε ένα μόνο σκοπό: να βρει το δολοφόνο του γιου του και να τον σκοτώσει.

Η άποψή μου: Όχι το είδος του θρίλερ που θα σας ταρακουνήσει ή θα σας τρομάξει, αλλά σίγουρα μια πολύ ενδιαφέρουσα και καθηλωτική ταινία, με σασπένς,  η οποία στηρίζεται στις εξαιρετικές ερμηνείες και την δυνατή σκηνοθεσία του Claude Chabrol. Η πλοκή, η κορύφωση και η κάθαρση, θυμίζουν ελληνική τραγωδία, και όλες μαζί συνθέτουν μία ολοκληρωμένη και μεστή υπόθεση. 


Το καλύτερό μου: Οι χαρακτήρες με τις ανθρώπινες αδυναμίες τους, κλέβουν την παράσταση. Συναρπαστικός ο κακός της ιστορίας, μα και ο πατέρας που αναζητά εκδίκηση, αμέσως κερδίζει το θεατή.



Το χειρότερό μου: Μπορεί να σας ξενίσει η έλλειψη αδρεναλίνης, αλλά μόνο μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι το νόημα της ταινίας δεν είναι το κυνηγητό και το αίμα. Αν λάβετε σοβαρά υπόψιν τη σύγκριση με την ελληνική τραγωδία, δε θα σας επηρεάσει αρνητικά ο χτυπητός ρόλος της τύχης/σύμπτωσης.



Πώς να τη δείτε: Όπως λέω πολύ συχνά, δε θέλω προκαταλήψεις! Παρόλο που η ταινία διαθέτει κάθε στοιχείο του θρίλερ, κινείται σε πιο ήπιους τόνους. Δείτε τη την ίδια περίοδο μαζί με άλλες γαλλικές ταινίες της εποχής και μην τη συγκρίνετε με το John Wick, εξαιτίας της παρόμοιας υπόθεσης!


Trailer:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!