Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

When the lights went out (2012)

"Το πνεύμα του σκότους"
Τίτλος:When the lights went out
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος: 2012
Γλώσσα: αγγλικά
Διάρκεια: 86 λεπτά
Σκηνοθεσία: Pat Holden
Πρωταγωνιστούν: Tasha Connor, Steven Waddington, Kate Ashfield
Η βαθμολογία μου: 7/10
Είδος: Τρόμου, Θρίλερ

Υπόθεση: Yorkshire, 1974. Μια συνηθισμένη βρετανική οικογένεια μετακομίζει στο σπίτι των ονείρων της. Η μόνη που φαίνεται να έχει αντιρρήσεις είναι η έφηβη Σάλλι, η οποία προσπαθεί να πείσει τους γονείς της ότι το σπίτι είναι στοιχειωμένο. Λέει την αλήθεια, ή είναι απλά ένα από τα γνωστά της κόλπα;

Η άποψή μου: Δεν ξέρω αν έφταιγε το σύνδρομο στέρησης από ταινίες με φαντάσματα, αλλά τη βρήκα αρκετά αξιοπρεπή.  Σίγουρα δεν ξετρελάθηκα, αλλά όταν μιλάμε για ταινίες με φαντάσματα, αυτό που ζητάς, είναι 2-3 καλά "πετάγματα" και μια ανατριχιαστική ατμόσφαιρα. Δεν κυνηγάς ούτε την κουλτούρα, ούτε το εξαιρετικά πρωτότυπο σενάριο, αλλά μια αίσθηση ανασφάλειας και γιατί όχι και κανένα ουρλιαχτό! Αρκετά επιτυχημένη η σκηνοθετική μεταφορά στα 70's.

Το καλύτερό μου: Να μετράω τα χαστούκια που έφαγε η καημένη η Σάλλι.

Το χειρότερό μου: Τα ανεπαίσθητα κωμικά στοιχεία που δεν ξέρω αν ήταν ηθελημένα, αλλά δεν κόλλαγαν καθόλου στην ταινία.

Πώς να τη δείτε; Έχοντας υπόψιν εκ των προτέρων ότι οι Βρετανοί έχουν διαφορετική νοοτροπία στο θέμα των φαντασμάτων. Μην παραπονεθείτε, αν σας φανεί παράλογη η άνεση με την οποία αποδέχονται την ύπαρξη πνευμά-των γενικότερα. Αν δείτε κι άλλες βρετανικές ταινίες του είδους, θα καταλάβετε τι εννοώ.

Trailer:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!