Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Braindead/Dead Alive (1992)

"Εγκεφαλικά νεκρός"
Τίτλος: Braindead/Dead Alive
Χώρα: Ν.Ζηλανδία
Έτος: 1992
Γλώσσα: Αγγλικά
Διάρκεια: 104 λεπτά
Σκηνοθεσία: Peter Jackson
Πρωταγωνιστούν: Timothy Balme, Diana Peñalver, Elizabeth Moody κ.α.
Η βαθμολογία μου: 8/10
Είδος: Τρόμου, Κωμωδία

Υπόθεση: Ο Λάιονελ είναι ένας μοναχικός νεαρός, πλήρως εξαρτημένος από τα καπρίτσια της αυταρχικής μητέρας του. Η Πακίτα είναι μια ρομαντική κοπέλα, που ονειρεύεται να συναντήσει το μεγάλο έρωτα. Όταν ο Λάιονελ και η Πακίτα βγουν το πρώτο τους ραντεβού, δημιουργούν άθελά τους, ένα ντόμινο αιματηρών και τρομερά διασκεδαστικών εξελίξεων!

Η άποψή μου: Ναι, είναι αλήθεια! Άλλη μια cult "σπλατεριά" που με ενθουσίασε! Και για να είμαστε ακριβείς, όχι μια απλή "σπλατεριά, αλλά μία από τις πιο αιματοβαμμένες splatter ταινίες όλων των εποχών! Τόσο αίμα δύσκολα θα ξαναδείτε. Τα εφφέ, εκπληκτικά, κι ας μιλάμε για το 1992. Θα γελάσετε, θα αηδιάσετε, θα κολλήσετε! Αν βέβαια, είστε απ' αυτούς που λιποθυμούν στη θέα μιας σταγόνας αίματος, αφήστε το καλύτερα! Εδώ θα πρέπει να τονίζω ότι την ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Peter Jackson, σκηνοθέτης και παραγωγός της τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" και του "Χόμπιτ", ο οποίος στην αρχή της καριέρας του, πέρασε μια splatter φάση.  Και φυσικά, μην ξεχνάμε το εξαιρετικό "The Frighteners" που έχει γίνει και Ταινιολογία. Να μια ενδιαφέρουσα σκηνοθετική πορεία για να μελετηθεί.

Το καλύτερό μου: "Your mother ate my dog!" A, ρε Πακίτα!

Το χειρότερό μου: Πήγα να απογοητευτώ με το εφφέ της "ποντικο-μαϊμούς" στο ζωολογικό, αλλά η συνέχεια με αποζημίωσε!

Πώς να τη δείτε:  Να είστε φαγωμένοι ώρες πριν, και -θερμή παράκληση- αποφύγετε κρέμες, πουτίγκες και οτιδήποτε ρευστό τρώγεται με κουτάλι για 24 ώρες!

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!