Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Ôdishon (1999)

"Αργός Θάνατος"
Τίτλος: Ôdishon/Audition
Χώρα: Ιαπωνία
Έτος: 1999
Γλώσσα: Ιαπωνικά
Διάρκεια: 115 λεπτά
Σκηνοθεσία: Takashi Miike
Πρωταγωνιστούν: Ryo Ishibashi, Eihi Shiina
Η βαθμολογία μου: 6/10
Είδος: Τρόμου, Θρίλερ

Υπόθεση: Ο κύριος Αογιάμα έχει χάσει τη γυναίκα του εδώ και επτά χρόνια. Ο έφηβος γιος του τον παροτρύνει να βρει νέα σύζυγο για να μη γεράσει μόνος του. Έτσι, ο φίλος του, Γιοσικάβα, που είναι κινηματογραφικός παραγωγός, κανονίζει μια "οντισιόν", που εκτός από τη νέα του πρωταγωνίστρια, θα αναδείξει και τη νέα σύζυγο του κυρίου Αογιάμα...

Η άποψή μου:
Η ταινία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Takashi Miike, αντιμετωπίστηκε με μεγάλη φρίκη όταν πρωτοβγήκε το 1999. Οι σκηνές βίας και τρόμου (αν και αργούν αρκετά να κάνουν την εμφάνισή τους!) ήταν ιδιαίτερα σκληρές για την εποχή. Για τα σημερινά δεδομένα βέβαια, αποτελούν "ορεκτικό" στις ταινίες αυτού του είδους. Το θετικό είναι ότι -όπως στις περισσότερες Ασιατικές ταινίες- όλη αυτή η φρίκη έχει κάποιο βαθύτερο κοινωνικό μήνυμα και δεν υπάρχει απλά για να προκαλέσει, ενώ η "ατμοσφαιρική" σκηνοθεσία, της δίνει μια καλλιτεχνική χροιά.

Το καλύτερό μου: "Πιο βαθιά, πιο βαθιά, πιο βαθιά!"

Το χειρότερο μου: Το ότι δεν την είδα το 1999, για να με σοκάρει όσο προοριζόταν.

Πώς να τη δείτε: Δείτε τη μόνο αν έχετε υπομονή, και διάθεση για ένα συνδυασμό τρόμου-δράματος. Αν είστε fan των Hostel κλπ, μην περιμένετε να σοκαριστείτε. Επιπλέον, φροντίστε να έχετε κάποιον μαζί σας για να συζητάτε τις απορίες σας στην πλοκή. Αποφύγετε το φαγητό, στο δεύτερο μισό της ταινίας.

Trailer:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!