Ψάξε ταινία! (συνολικά )

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

In the Mouth of Madness (1994)

"Στο Στόμα της Τρέλας"
Τίτλος: In the Mouth of Madness
Χώρα: Η.Π.Α.
Έτος: 1994
Γλώσσα: αγγλικά
Διάρκεια: 95 λεπτά
Σκηνοθεσία: John Carpenter
Πρωταγωνιστούν: Sam Neil, Julie Carmen, Jürgen Prochnow
Η βαθμολογία μου: 6/10
Είδος: Τρόμου, Θρίλερ


Υπόθεση: Ο Τζον Τρεντ (Sam Neil), είναι ένας επιτυχημένος ανεξάρτητος ερευνητής για ασφαλιστικές εταιρίες. Όμως η μοίρα του θα πάρει μια παράξενη τροπή, όταν ένας μεγαλοεκδότης (Charlton Heston) θα τον προσλάβει για να ερευνήσει την εξαφάνιση ενός συγγραφέα τρόμου, λίγο πριν την έκδοση του πολυαναμενόμενου νέου του βιβλίου.

Η άποψή μου: Μια ταινία τρόμου που σέβεται τον εαυτό της, δε μπορεί παρά να έχει αναφορές στον προπάτορα του είδους, αμερικάνο συγγραφέα H.P. Lovecraft (1890-1937). Και αυτό ακριβώς έκανε ο σεναριογράφος Michael de Luca στην ιστορία του που υλοποίησε ο -μάστερ του είδους- σκηνοθέτης John Carpenter. 
Για τα σημερινά δεδομένα, τα ειδικά εφέ ίσως μας φανούν κάπως "αστεία", αλλά η αποπνικτική παραφροσύνη που επικρατεί σε κάθε σκηνή, φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή ένα άβολο συναίσθημα ανασφάλειας για την πραγματικότητα που μας περιβάλλει.
Σχεδόν 20 χρόνια μετά, η ταινία θεωρείται κλασική cult, με φανατικούς οπαδούς, παρόλο που δεν έγινε αρκετά γνωστή στο ευρύ κοινό.

Το αγαπημένο μου: Το λευκό συνολάκι της Julie Carmen.


Το χειρότερό μου: Η ερμηνεία της Julie Carmen.

Πώς να τη δείτε: Αν είστε σε διάθεση για αναδρομή στα 90's, μαζέψτε φίλους απ' τα παλιά, φτιάξτε μια πίτσα και ετοιμαστείτε να σχολιάσετε την εξέλιξη του κινηματογράφου, τα τελευταία είκοσι χρόνια. Δε θα λείψουν τα γέλια, ούτε οι ανατριχίλες.

Trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δική σας γνώμη; Εκφραστείτε ελεύθερα!